Su memlekette mutfakta bir sey yapmak istiyorsaniz evvela bu cup lardan almanizi tavsiye ederim. Cunku tarifler hep bu kaplarla veriliyor. Bu olculeri
3-5 $a herhangi bir marketten alabilirsiniz ya da benim yaptigim gibi "Dollar Tree" den 1$a edinebilirsiniz. (Bu arada Dollar Tree efsane bi yer. Bizim bi milyoncular gibi her sey bir dolar:)Ve neredeyse aradiginiz her seyi oradan bulabilirsiniz.)
Yukarida fotografini gordugunuz maya guzel bi mayadir. Kosher damgasi olmasi da kullanabilmemiz acisindan onemlidir.
1,5 cup ilik suyun icine bir bucuk yemek kasigi kadar toz seker atip karistirin. Bir tea spoon kadar mayayi bu suya karistirin. Mayali, sekerli su kopurup yukselecek. (Ona gore biraz buyuk bir kaba koyun ki maya kopurup tasmasin.)
Maya kopurup kabardiktan sonra 3 cup un ekleyip yogurmaya baslayin.Hamur olusmaya baslayinca 1,5 tea spoon tuz, 2 yemek kasigi sut, 2 yemek kasigi yag ekleyin. Yogurmaya devam edin.(Hamur elinize yapisacak tarzda yumusak bi hamur olacak. ) Hamurun ustune temiz bir mutfak bezi ortup hamur iki katina cikana kadar bekleyin.Bu yaklasik iki saatte oluyor,ilitilmis firinda bekletirseniz bir saatte...Efendime soyleyeyim kabarmis hamuru yagladiginiz ellerinizle soyle bi yogurup sekil verdikten sonra yagli kagit koydugunuz firin tepsinize yerlestirin, ustune yogurt surdukten sonra susam serpin ve en az bir saat ilik firinda bekletin.(Acele edip bu beklemeleri azaltirsaniz ya da beklemezseniz ekmeginizin ici tam pismemis gibi olacaktir.Ve sonra ekmekleri dograyip firina atsaniz dahi kizaracak,tas gibi olacak ama yenmesi guzel olmayacaktir. Bu sebeple aceleci davranmayin.) Hamur sekil verdikten sonra iki kati buyuklukte oldugu zaman pismeye hazir demektir. Firininizi 425 fahrenayta getirip isistin.Isininca ekmeklerinizi firina verin. Ici puf puf, guzel kizarmis bir ekmek elde edeceksiniz. Afiyet olsun.
Bunlar da benim yaptigim ekmekler:)
Birseyin Kosher olmasi helal oldugu anlamina gelmez. Bilginize.
ReplyDeleteHaklisiniz Kemal Bey, kosher olan hersey uygun olmayabilir.
Delete